Tekstgrootte
Voor veruit de meeste klachten kunnen leerlingen en ouders terecht bij de groepsleerkracht. Wanneer het niet naar tevredenheid kan worden opgelost, kan er overleg plaatsvinden met de intern begeleider of de directeur. Hiervan zal een verslag worden gemaakt.
Is het in uw ogen nog niet voldoende opgelost dan is de volgende stap het contact zoeken met de intern contactpersoon ook wel vertrouwenspersoon genoemd. In goed overleg wordt er bekeken wat er kan worden gedaan of wie er eventueel kan worden ingeschakeld om tot de best mogelijke oplossing te komen. Op onze school zijn twee interne contactpersonen: Elena Roozendaal (locatie Koers), Marieke Leenards (locatie Holleblok)
Als het probleem nog niet naar tevredenheid is opgelost, kan het bestuur van de school worden ingeschakeld. Als u er desondanks met de school niet uitkomt kunt u contact opnemen met de externe vertrouwenspersoon, de heer Van Holland. Hij is werkzaam bij de CEDgroep (tel.010-4071599 of het centrale emailadres van de externe vertrouwenspersonen:evp@cedgroep.nl). Alleen via dit extra beveiligde e-adres kunnen wij de vertrouwelijke behandeling van uw problemen en klachtzaken garanderen.
Tenslotte zijn we aangesloten bij de klachtencommissie voor het katholiek onderwijs. Het adres is: Secretariaat van de klachtencommissies voor het Katholiek Onderwijs, Postbus 82324, 2508 EH Den Haag, tel.nr.070-3925508, website www.geschillencies-klachtencies.nl.
Ook is er een mogelijkheid om contact op te nemen met het meldpunt vertrouwensinspecteurs van de Inspectie van het Onderwijs, tel.nr. 0900-1113111 (klachten over seksuele intimidatie, seksueel misbruik, ernstig psychisch of fysiek geweld) Meer informatie via:
www.onderwijsinspectie.nl en
vertrouwensinspectie@owinsp.nl.
Met ingang van 1 juli 2013 is de wet “meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling” van kracht geworden. Deze geldt ook voor het onderwijs. Helaas is het niet voor elk kind vanzelfsprekend om in een veilige omgeving op te groeien. Het is mede de verantwoordelijkheid van de school om zorgwekkende situaties van kinderen te signaleren. Door adequaat te handelen willen we bijdragen aan een veilige omgeving voor onze kinderen.
De meldcode is een stappenplan voor (onderwijs) professionals dat zij moeten doorlopen als ze vermoedens van huiselijk geweld en kindermishandeling hebben. Mocht u meer informatie willen hebben dan kunt u contact opnemen met onze collega Yvonne Vlaanderen, de ‘aandachtsfunctionaris’ van De Tweemaster